Υγρά Αναπλήρωσης

  Τί είναι τα υγρά αναπλήρωσης

  Το υγρό αναπλήρωσης είναι το διάλυμα που μπαίνει στον ατμοποιητή και δημιουργεί την αίσθηση του καπνίσματος. Ομως, ουσιαστικά ο χρήστης ατμίζει διότι αυτό που δημιουργείται είναι ατμός και όχι καπνός. Τα υγρά αναπλήρωσης ή αλλιώς eliquids που εμείς διαθέτουμε αποτελούνται από συγκεκριμένα και λίγα συστατικάώστε να διασφαλίζεται η ποιότητα όσο το δυνατόν περισσότερο.

  Φυτικά Υγρά Αναπλήρωσης

  Οταν μιλάμε για φυτικά υγρά υγρά αναπλήρωσης εννοούμε τα υγρά τα οποία περιέχουν φυτική γλυκερίνη (Vegetable Glycerin – VG), φυσικά και τεχνητά αρώματα και, εάν το επιθυμούμε, νικοτίνη. Τα φυτικά υγρά αναπλήρωσης έχουν πιο πυκνή υφή από τα υπόλοιπα, είναι ελαφρώς πιο γλυκά μιας και η γλυκερίνη είναι από μόνη της γλυκιά, μπορεί να μειώσει λίγο τη γεύση του αρώματος και έχει σαφώς πιο απαλό χτύπημα στο λαιμό ενώ παράγει πλούσιο ατμό.

  Προπυλενικά Υγρά Αναπλήρωσης

  Οταν μιλάμε για προπυλενικά υγρά αναπλήρωσης εννοούμε τα υγρά οποία περιέχουν προπυλενική γλυκόλη (Propylene Glycol – PG), η οποία χρησιμοποιείται ευρέως στη βιομηχανία τροφίμων και φαρμάκων. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο το γεγονός οτί τη δεκαετία του 1950 (και μέχρι σήμερα), χρησιμοποιήθηκε πρώτη φορά προπυλενογλυκόλη στα εισπνεόμενα φάρμακα κατά του άσθματος και  έκτοτε δεν υπήρξε καμία γνωστή παρενέργεια. Τα προπυλενικά υγράέχουν πιο αραιή σύσταση από τα φυτικά, δεν έχουν αυτή τη γλυκιά γεύση που αφήνουν τα φυτικά υγρά αναπλήρωσης, έχουν εντονότερη γεύση και ενώ έχουν εκπληκτικό χτύπημα στο λαιμό, παράγουν σαφώς λιγότερο ατμό απο τα φυτικά.

  Υγρά Αναπλήρωσης και Νικοτίνη

  Πολλά πράγματα βοηθούν στο δυνατό χτύπημα στο λαιμό ενός υγρού αναπλήρωσης, όπως η περιεκικότητα σε νικοτίνη. Οσο μεγαλύτερη είναι η περιεκτικότητα της νικοτίνης σε ένα υγρό αναπλήρωσης, τόσο πιο δυνατό το χτύπημα στο λαιμό. Για αυτό και αν προσπαθείτε να κόψετε το κάπνισμα, θα πρέπει σταδιακά να χαμηλώνετε την περιεκτικότητα σε νικοτίνη του υγρού που αγοράζετε ώστε να δώσετε στον οργανισμό σας την ευκαιρία να συνηθίσει σιγά-σιγά την αλλαγή αυτή. Πολλοί πρώην καπνιστές επίσης μπορεί να βιώσουν συμπτώματα διακοπής καπνίσματος και να τα συγχέουν με συμπτώματα που αφορούν την καινούργια τους συνήθεια. Π.χ. μπορεί να έχετε βήχα και να αποβάλλετε φλέματα. Αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό σε ανθρώπους οι οποίοι διακόπτουν το κάπνισμα αφού με αυτόν τον τρόπο καθαρίζουν οι πνεύμονες.

  Υγρά Αναπλήρωσης 50 - 50

  Για αυτούς που θέλουν κάτι ενδιάμεσο υπάρχουν τα υγρά αναπλήρωσης τα οποία αποτελούνται από φυτική γλυκερίνη και προπυλενική γλυκόλη σε ποσοστό 50-50, το οποίο είναι και μία ισορροπημένη επιλογή για όλα τα γούστα. Αυτό που θα πρέπει να ψάξει αρκετά κάποιος που θέλει να ατμίσει είναι το άρωμα που θα επιλέξει για πρώτη φορά γιατί ένα κακό άρωμα μπορεί να μας οδηγήσει πίσω σε κακές συνήθειες.

  Γεύσεις και Προφυλάξεις

  Υπάρχουν εκατοντάδες γεύσεις υγρών αναπλήρωσης στην αγορά που ικανοποιούν όλα τα γούστα και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πειραματιστείτε και να βρείτε ποιό σας ταιριάζει καλύτερα. Για αυτό στην αρχή προτιμείστε μικρής περιεκτικότητας μπουκαλάκια (10ml) ώστε αν δεν σας αρέσει να μην πάνε χαμένα τα χρήματά σας. Τα υγρά αναπλήρωσης θα πρέπει να φυλάσσονται σε δροσερό και όχι κρύο μέρος, και όσο γίνεται πιο σκοτεινό. Μην τα βάζετε στο ψυγείο, αφού τα υλικά τους έχουν την τάση να διαχωρίζονται. Ακριβώς το ίδιο αποφύγετε και το απευθείας φως του ήλιου και την υπερβολική ζέστη, αφού αυτά ακριβώς καταστρέφουν το άρωμα του υγρού σας. Τα περισσότερα υγρά αναπλήρωσης διαθέτουν ημερομηνία λήξης, η οποία καλό είναι να λαμβάνεται υπ όψιν.

  Τα υγρά αναπλήρωσης που περιέχουν νικοτίνη είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνα για παιδιά και θα πρέπει να φυλάσσονται όπως ακριβώς τα φάρμακα. Καλό είναι το μπουκαλάκι που θα προτιμήσετε να έχει πώμα ασφαλείας για παιδιά και χαρακτηριστικές ενδείξεις προφύλαξης στο μπουκαλάκι. Και οι ενήλικες όμως δεν εξαιρούνται από τη ζημιά, για αυτό θα πρέπει πάντα να πλένετε τα χέρια σας μετά από επαφή με νικοτινούχα υγρά και να δουλεύετε σε προστατευμένες επιφάνειες καθώς το υγρό μπορεί να αφήσει σημάδια σε έπιπλα ή ευαίσθητες επιφάνειες. Οσοι από εσάς επιλέξετε υγρά αναπλήρωσης με μεγάλη περιεκτικότητα σε νικοτίνη θα πρέπει να προσέξετε να μην το παρακάνετε καθώς αν πάρετε μεγάλη δόση νικοτίνης σε μικρό διάστημα χρόνου, μπορεί να νιώσετε ζαλάδα, νευρικότητα, γρήγορους παλμούς ή αϋπνία. Σε αυτήν την περίπτωση διακόψτε το άτμισμα για λίγες ώρες και επιλέξτε υγρά αναπλήρωσης χαμηλότερης περιεκτικότητας σε νικοτίνη.

  Χαρείτε λοιπόν την εμπειρία του ατμίσματος ΧΩΡΙΣ καπνό.

  Ηλεκτρονικό Τσιγάρο IVAPOR

  Top