Ηλεκτρονικό Τσιγάρο - Άρθρα

    Άρθρα για το ηλεκτρονικό τσιγάρο καί τα υγρά αναπλήρωσης

    • Home
      Home This is where you can find all the blog posts throughout the site.
    • Categories
      Categories Displays a list of categories from this blog.
    • Tags
      Tags Displays a list of tags that have been used in the blog.
    • Bloggers
      Bloggers Search for your favorite blogger from this site.
    • Team Blogs
      Team Blogs Find your favorite team blogs here.
    • Login
      Login Login form

    EFVI - Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία "Ατμίστε Ελεύθερα"

    Posted by on in Ηλεκτρονικό Τσιγάρο
    • Font size: Larger Smaller
    • Hits: 1649
    • 0 Comments
    • Print

    Συμμετοχή στη δράση: Προστατέψτε Tον Aτμισμό

    Προστατέψτε τα πολιτικά μας δικαιώματα

    Ο διάλογος που πραγματοποιήθηκε  το Δεκέμβριο μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωβουλής και του Υπουργικού Συμβουλίου, προστάτεψε την χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου από τις πιο συχνές απειλές, συνεχίζει όμως να διακυβεύεται το θέμα της  ασφαλής χρήσης του ηλεκτρονικού τσιγάρου τόσο σε εθνικό όσο και στο Ευρωπαϊκό επίπεδο.

    Οι συμφωνίες που πραγματοποιήθηκαν τον τελευταίο χρόνο δείχνει πως το θέμα για το ηλεκτρονικό τσιγάρο απασχολεί τόσο πολύ όσο και το θέμα των προϊόντων καπνού. Επομένως  η προσπάθεια της Κοινοτικής Οδηγίας Προϊόντων Καπνού για την διευθέτηση του ζητήματος ήταν ανεπιτυχής. Η προσπάθεια για να φθάσουν οι συζητήσεις σχετικά με το ηλεκτρονικό τσιγάρο στο επιθυμητό επίπεδο θα συνεχιστούν μέχρι ως ότου να δημιουργηθεί μια ρύθμιση που να αποτρέπει τους φόβους που προέρχονται από την έλλειψη πληροφορίων, χωρίς να απορρίπτει τι ανάγκες των χρηστών του ηλεκτρονικού τσιγάρου καθώς και διάφορες επιστημονικές έρευνες.

    Σκοπός μας είναι να εκφραστεί η γνώμη των περισσοτέρων, που έχουν χρησιμοποιήσει έστω μία φορά το ηλεκτρονικό τσιγάρο ή έχουν σκοπό να το ξανάχρησιμοποιήσουν ή ακόμα έχουν κάποιο γνωστό τους άνθρωπο που είναι χρήστης του ηλεκτρονικού τσιγάρου ή για άτομα που δεν είναι χρήστες και απλώς σέβονται τις ανάγκες και τα δικαιώματα του διπλανού τους.

    Χαρακτηρίζεται ώριμη η επιλογή της χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου καθώς δίνει την ευκαιρία να μειωθει ή ακόμα και να διακοπεί το κάπνισμα που επφέρει τον θάνατο ετησίος εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων. Το ότι η χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου δεν επιβαρύνει το περιβάλλον καθιστά τη χρήση του προσωπική υπόθεση που αφόρα μόνο τον ίδιο τον χρήστη. Οπότε οποιαδήποτε αλλαγή των κανονισμών για το ηλεκτρόνικο τσιγάρο εκφράζεται ως καταπάτηση των προσωπικών δικαιωμάτων.

     

    Εάν η χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου και το δικαίωμα στον ατμισμό απασχολήσει το  Ευρωπαϊκο Κοινοβούλιο, θα ήταν συνετή η απόφαση προώθησης της νέας συσκευής και οχι η καταπολέμηση της.

     

    EFVI - Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία "Ατμίστε Ελεύθερα"

    Το Μήνυμα είναι το εξής: Ελεύθερος ατμισμός στην Ευρωπαϊκή Ένωση

    Η Πρωτοβουλία των Πολιτών της Ευρώπης είναι ενας μηχανισμός τον οποίο παρέχει η Ευρωπαϊκή Ένωση και δίνει την ευκαιρία στους πολίτες που ενδιαφέρονται να διατυπώσουν ελεύθερα την γνώμη τους προς το Κοινοβούλιο της Ευρώπης προσσεγγίζοντας συγκεκριμένα θέματα όπως αυτο του ηλεκτονικού τσιγάρου.

     

    Δυο λόγια για την EFVI

     

    Γνωρίζωντας την EFVI

     

    Οι ατμιστές πλέον έχουν την ευκαιρία να απευθύνονται σε εκείνους που λαμβάνουν τις αποφάσεις σχετικά με την Ευρώπη, χωρίς εκείνοι να παίρνουν αψήφιστα την άποψη τους. Απαιτήται να συγκεντρωθούν υπογραφές που να φθάνουν το ένα εκκατομύριο εώς τις 25/11/2014 ώστε να καλυφθεί το κατώτερο όριο σε επτά κράτη-μέλη.

     

    Τι μας επιτρέπει η EFVI

     

    Η αίτηση της EFVI παρέχει την δυνατότητα συμμετοχής με σκοπό να διαμορφωθεί η πολιτική της ΕΕ σχετικά με το ηλεκτρονικό τσιγάρο.

     

    Η σημαντικότητα της EFVI

     

    Αφού πραγματοποιηθεί με επιτυχία, παρέχεται η δυνατότητα συνάντησης με αντιπρόσωπους της Επιτροπής της Ευρώπης και παρουσίασης της κίνησης αυτής με δημόσια ακρόαση στο Κοινοβούλιο της Ευρώπης.

    Η επιτροπή των πολιτών αποτελείται από τους:

    Monika Calvetti-Fürst της Αυστρίας, Patryk Bełzak της Πολωνίας, Kinga Bilau και Krisztian Pifko  της Ουγγαρίας, Ditta Ditewig και Leo Compas της Ολλανδίας, Marcin Duraj της Πολωνίας, Scott Andrew Fitzsimmons και John Miles Dolphin του Ηνωμένου Βασιλείου, Stavros Georgalas της Τσεχίας, Marcel Göertz της Ολλανδίας,τουσ Γερμάνους Markus Kämmerer και Udo Laschet και τέλος Serge Poplemon από το Βέλγιο.

    Η κίνηση μας στο Επίσημο  Μητρώο της Επιτροπής της Ευρωπαϊκής

    Συμβάλλετε στην στήριξη της EFVI με την δική σας υπογραφή.    

    Δυο σημεία που πρέπει να προσέξουν οι Έλληνες:

    1. Στο πλαίσο "Γένος" συμπληρώνουμε Ονοματεπώνυμο Γέννησης! (όπως στο πιστοποιητικό γεννήσεως)                                                                                                                                                          
    2. Στο πλαίσο "Πατρώνυμο" συμπληρώνουμε το Ονοματεπώνυμο του πατέρα.

    Παρακαλείστε να ελέγξετε για την σώστη συμπλήρωση των στοιχείων γιατί η διόρθωση υπογραφών σε εσφαλμένα στοιχεία είναι αδύνατη και μετά την συλλογή των υπογραφών θα επέλθει ακύρωση.

    Η διαδικτυακή φιλοξενία καθώς και το σύστημα που προσφέρει την συλλογή των υπογραφών ειναι προσφορά της Επιτροπής της Ευρώπης.

    Διαβάστε τη δήλωση για την προστασία της ιδιωτικής ζωής, για την προστασία των δεδομένων και για το πιστοποιητικό συμμόρφωσης.

    Η διακήρυξη μας

    Εμείς που ατμίζουμε και υποστηρίζουμε το ηλεκτρονικό τσιγάρο ζητάμε τοσο το ηλεκτρονικό τσιγάρο όσο και τα προϊοντα που σχετίζονται με αυτο, ανεξαρτήτος της νικοτίνης που εμπεριέχεται να κατηγοριοποιηθεί βάση νόμου σαν προϊόν αναψυχής για γενική χρήση και οχι σαν καπνός ή κάποιο είδος θεραπείας που θα αποτελέσει αίτιο απαγόρευσης της χρήσης των ατμιστών σε αυτά καθώς και στα προϊόντα που τα  συσχετίζουν.

    Τοποθέτηση τους σε οποιαδήποτε άλλη κατηγορία εκτός από την κατηγορία που τα υπάγει σε προϊόντα αναψυχής για γενική χρήση θα τοποθετήση λουκέτο στα μικρά καταστήματα που ασχολούνται με το συγκεκριμένο προϊόν εκτός αγοράς. Προσφέροντας έτσι το μέλλον που αφορά τον ατμισμό σε μια βιομηχανική ομάδα, κάτι που αποδεικνύει  την αδιαφορία της διατήρησης των επιπέδων ποιότητας καθως εναντιώνεται στη υποχρέωση σας να καλύψετε τις ανάγκες των ανθρώπων που ατμίζουν.

    Η ώριμη καθώς και προσωπική απόφαση των ανθρώπων που αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν το ηλεκτρονικό τσιγάρο διαλέγοντας την καινούργια μα αποτελεσματική λυση, τους δίνει την δυνατότητα να μειώσουν ή και να κόψουν μια συνήθεια που αποτελεί αίτιο θανάτου για μεγάλο αριθμό πολιτών της Ευρώπης. Η ικανότητα του ηλεκτρονικού τσιγάρου να μην επιββαρύνει το περιβάλλον του χρήστη και χωρίς να έχει δημόσιο ενδιαφέρον, το κάνει να είναι μια προσωπική υπόθεση που αφόρα μόνον εκείνον που το χρησιμοποιεί. Έτσι κάθε προσπάθεια για ρύθμιση κανονισμών που σχετίζονται με το ηλεκτρονικό τσιγάρο και την χρήση του αποτέλει στέρηση των δικαιωμάτων του ατόμου και του προσωπικού του κύκλου.

    Για το θέμα του ηλεκτρονίκου τσιγάρου δεν θα πρέπει να επιτρέπεται η εμπλοκή οποιασδήποτε αλλης  ομάδας εκτος απο εκείνους που το χρησιμοποιούν και το στενό  κύκλο εκείνων καθώς ακόμα των πολιτών και το κατασκευαστών. Έπομένως δεν υπάρχει λογική στην προσπάθεια επιβολής νόμου και σε όλη αυτή την προέγγιση που σχετίζεται με τα ηλεκτρονικά τσιγάρα.

    Μεγάλος αρίθμος ατμιστών χρησιμοποιούν το ηλεκτρονικό τσιγάρο σαν χόμπι αφού κατάφεραν να διακόψουν το κάπνισμα. θα θέλαμε να δημιουργήσουμε μια σάφη είκονα: το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν είναι προϊόν διακόπης του καπνίσματος αλλά χρησιμοποιήτε σαν συσκεύη αναψυχής που κάνει πιο εύκολη την διαδικασία για την διακοπή του καπνίσματος και δεν βλάπτει τόσο εμάς όσο και το περιβάλλον, με αποτέλεσμα να αποτελεί μια ακίνδυνη αλλά ταυτόχρονα διασκεδαστική δραστηριότητα.

    Εκείνοι που γνωρίζουν για το ηλεκτρονικό τσιγάρο και την αποτελσματικότητα που έχει καθώς και για την ικανότητα του να επιρεάζει θετικά την ποιότητα ζωής (όπως οι ατμίστες γνωριζουν λόγω χρήσης ετών) δεν μπορεί να ισχυριστεί κανένα αίτο καλής πρόθεσης, για να τοποθετήσει το ηλεκτρονικό τσιγάρο στη κατηγορία των θεραπευτικών πορϊόντων ή σαν προϊόν καπνού. Ειδικά όταν παραμένουν ακόμα διαθέσιμα προϊόντα στην αγορά που οι βλαπτικές τους επιπτώσεις είναι γνωστές σε όλους.   

    Καταλαβαίνουμε πως αυτο αποτελεί απειλή τόσο για τα εισοδήματα της κυβέρνησης  όσο και των βιομηχανιών που έχουν άμμεση σχέση με την δημόσια υγεία.Το καταλαβαίνουμε αλλα δεν μας απασχολεί. Εκείνο που μας απασχολεί είναι η δυνατότηα επιλογής η αληθινή  υπεράσπιση της υγείας μας αλλά και των συνανθρώπων μας καθως και για το περιβάλλον στο οποίο ζούμε.

    Για αυτό τον λόγο θα θέλαμε να ζητήσουμε απο τα μέλη της Επιτροπής της Ευρώπης να δημιουργήσουν γνώμη σκεπτόμενοι όλα όσα προαναφέρθηκαν, σε σχέση που το τρόπο που θα κατηγοροποιήσουν τα προϊόντα αυτά και με την νομοθεσία που θα προταθέι να δημιουργηθούν τα θεμέλια για ελεύθερη και χωρίς περιοριστικά μέτρα χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου, ακολουθώνταςτις εξής προϋποθέσεις:

    • Δώστε  το δικαίωμα σε όλους εκείνους που κάνουν χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου στην Ευρώπη να μπορόυν να ατμίσουν όπως και σε άλλες περιοχές που ο ατμίσμος δεν περιορίζεται από κανένα νόμο-χωρίς την δημιουργία νόμων που αποτέλουν δυσάρεστες επιπτώσεις τόσο στο βαθμό που θα είναι διαθέσιμο το ηλεκτρονικό τσιγάρο όσο για την διαφορετικότητα που το χαρακτηρίζει.
    • Επιτρέψτε σε εκείνους που θα θελήσουν να ξεκινήσουν να ατμίζουν να έχουν την ίδια ελευθερία με εκείνη που έχουν σε κράτη-μέλη που ο ατμίσμος είναι ελεύθερος.
    • Βοηθήστε εκείνους που κατασκευάζουν και πωλούν το ηλεκτρονικό τσιγάρο να συνεχίσουν να εργάζονται χωρίς να φθείρουν την επιχείρηση τους και να προσθέτουν περριττά έξοδα για διαδίκασιες που σχετίζονται με το ηλεκρόνικο τσίγαρο και τα προϊόντα που το απαρτίζουν.

     

    ΤΙ? dr

    H ελευθερία του ατμισμού θα πρέπει να διατηρηθεί. Σταματήστε  τον περιορίσμο της χρήσης του ηλεκτρονικού τσιγάρου και τον προϊόντων του.

    Δώστε την ευκαιρία στους Ευρωπαιους ατμιστές να συνεχίζουν να ατμίζουν χωρίς περίορισμους όπως ακριβώς οι ατμίστες σε άλλα κράτη-μέλη που δεν υπάρχει κάποια νομοθεσία που να μην τους το επιτρέπει. Μην επιτέπετε την δημιουργία νόμων που οι επιπτώσεις για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι αρνητικές περιορίζοντας τόσο την διαφορετικότητα που χαρακτηρίζει τα ηλεκτρονικά τσιγάρα όσο και την διαθεσημότητα τους.

    Δώστε την ευκαιρία σε εκείνους που θα θελήσουν  να ατμίζουν στο μέλλον στην Ευρώπη να αποκτήσουν την ίδια εμπειρία στον χώρο του ατμισμού όπως εχουν την ευκαιρία μέλη κράτη που δεν υπάρχει περιορισμός του αμισμόυ από νόμους.

    Αποτρέψτε απο το να χάσουν την δουλειά τους οι πώλητες και οι κατασκευαστές αυτών των προϊόντων και να φθείρουν την επιχείρηση τους καθώς  και να προσθέτουν περριττά έξοδα για διαδίκασιες που σχετίζονται με το ηλεκρόνικο τσίγαρο και τα προϊόντα που το απαρτίζουν.

    Πηγή: http://www.efvi.eu/index.el.html

    Διαβάστε επίσης: Μύθοι Για Το Ηλεκτρονικό Τσιγάρο

     

    Rate this blog entry:
    25
    Top