Ηλεκτρονικό Τσιγάρο - Άρθρα

  Άρθρα για το ηλεκτρονικό τσιγάρο καί τα υγρά αναπλήρωσης

  • Home
   Home This is where you can find all the blog posts throughout the site.
  • Categories
   Categories Displays a list of categories from this blog.
  • Tags
   Tags Displays a list of tags that have been used in the blog.
  • Bloggers
   Bloggers Search for your favorite blogger from this site.
  • Team Blogs
   Team Blogs Find your favorite team blogs here.
  • Login
   Login Login form

  Δεν αποτελεί «προοίμιο» για κάπνισμα το ηλεκτρονικό τσιγάρο

  Posted by on in Έρευνες και Μελέτες
  • Font size: Larger Smaller
  • Hits: 993
  • 0 Comments
  • Print

  Νέα έρευνα για το ηλεκτρονικό τσιγάρο

  Άλλη μια έρευνα απο 26.000 άτομα σε 27 χώρες, δείχνει την αποτελεσματικότητα που έχει το ηλεκτρονικό τσιγάρο στην καλυτέρευση της ζωής των καπνιστών και ως πρός την βοήθεια που δίνει στο να σταματήσει κάποιος το κάπνισμα των παραδοσιακών τσιγάρων καπνού (αν και δεν διαφημίζεται ως μέθοδος διακοπής του καπνίσματος αλλά ως εναλλακτικός τρόπος καπνίσματος) αλλά και καταρίπτει τον μύθο που ήθελε το ηλεκτρονικό τσιγάρο να ευθύνεται στο ότι νεαρά άτομα η ακόμα και μεγαλύτερης ηλικίας ξεκίνησαν απο περιέργεια το ηλεκτρονικό τσιγάρο και αυτό συσχετίστηκε με τη μεγαλύτερη πιθανότητα «εθισμού» τους στα συμβατικά τσιγάρα.

  Η έρευνα πραγματοποιήθηκε απο τον Δρ Βαρδαβά Κωνσταντίνο και τους συνεργάτες του, από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ η οποία έδειξε, πως ενώ το 20% των ενεργών καπνιστών και το 4,7% από αυτούς που έκοψαν το κάπνισμα των συμβατικών τσιγάρων έχει χρησιμοποιήσει ηλεκτρονικό τσιγάρο, μόνο το 1,2% των μη καπνιστών δοκίμασε κάποια στιγμή τον εναλλακτικό αυτόν τρόπο καπνίσματος (ηλεκτρονικό τσιγάρο / άτμισμα), που είναι σαφώς σημαντικά λιγότερο επιβλαβής από τα παραδοσιακά τσιγάρα καπνού.

  Τα στοιχεία της έρευνας δείξανε πως το ηλεκτρονικό τσιγάρο επιλέγεται 2 φορές περισσότερο απο καπνιστές που προσπαθήσανε να σταματήσουνε το κάπνισμα τους τελευταίους 12 μήνες, ενώ σημαντική επιλογή δείχνει να καταλαμβάνει σε καπνιστές νεαρής ηλικίας. Αυτό δείχνει πως οι νεαροί καπνιστές έχουνε την διάθεση να απαλλαγούν απο την βλαβερή συνήθεια του καπνίσματος και αποδεικνύει οτι οι νέοι γενικά ξεκινάνε το κάπνισμα συμβατικών τσιγάρων σε μικρές ηλικίες.

  Σύμφωνα λοιπόν με τα παραπάνω στοιχεία δεν επιβεβαιώνεται η έρευνα που έχει κάνει ο Δρ Stanton Glantz του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο, με την οποία στις ΗΠΑ νέοι απο 12 εώς 18 ετών χρησιμοποίησαν τον εναλλακτικό τρόπο καπνίσματος (ηλεκτρονικό τσιγάρο) και αυτό συχετίστηκε με την μεγαλύτερη πιθανότητα εθισμού στα παραδοσιακά, συμβατικά τσιγάρα.

  <<Τα στοιχεία αποδεικνύουν πως η επιλογή χρήσης ηλεκτρονικού τσιγάρου, δεν οδηγεί στο να ξεκινήσει κάποιος το κάπνισμα, αλλά αντίθετα επιλέγεται για προσπάθεια απαλλαγής, διακοπής απο το κάπνισμα συμβατικών τσιγάρων>> επισημαίνει σχετικά με τα πορίσματα της παραπάνω έρευνας ο καρδιολόγος-ερευνητής του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου Δρ. Κωνσταντίνος Φαρσαλινός.

  Περισσότερα για την έρευνα μπορείτε να δείτε εδώ

  ηλεκτρονικο τσιγαρο

   

  Ηλεκτρονικό Τσιγάρο για Διακοπή Καπνίσματος

   

  Rate this blog entry:
  53
  Top